HU | RO
FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
CÉLJAINK
PUZZLE
TEVÉKENYSÉGEK
RÓLUNK ÍRTÁK
AZ AUTIZMUSRÓL
DIAGNOSZTIZÁLÁS
JOGOSULTSÁGOK
SZAKEMBEREK
MENTORSZÜLŐK
SZERVEZETEK
"ÉNKÖNYV"
HÍRES AUTISTÁK
TÁMOGATÁS
ELÉRHETŐSÉGEK
RENDEZVÉNYEK
HÍREK
 
 
 
 
Látogatók száma
ma: 153
összesen: 500788
RÓLUNK ÍRTÁK
Önmagukba zárva: autista gyerekek
A tanulmányok szerint az autisták élete olyan, mintha üvegbúra alatt élnének, hisz nehezen kommunikálnak, szocializálódnak. Betegségükről általában keveset tudunk, pedig itt Csíkszeredában is köztünk élnek. Helyi autista gyerekek szülei most nagy dolgokra készülnek. Összefogtak, egyesületet alapítottak, és a helyhatóságok segítségével szeretnének létrehozni egy központot, ahol a gyermekekkel megfelel? körülmények között foglal¬kozhatnának a szakemberek. Az autisták számára ugyanis nagyon fontos a fejlesztés, és megfelel? segítséggel nagy eredmények érhet?k el.
Autista gyerekek számára terveznek központot Csíkszeredában
Amíg a nyolcvanas évek végén az Esőember című filmben Dustin Hoffman meg nem mutatta nekünk, milyen egy autista, ezen a vidéken nem is tudtuk, hogy létezik a részképességzavar, az autizmus. Azokat a gyerekeket, felnőtteket, akik nem a megszokott módon, furcsán viselkedtek, más kategóriába sorolták. Mára már változott a helyzet, de az autista gyerekek szüleinek most is kemény harcot kell megvívniuk.
Megyei premier: képzés az autizmusról
Máris nagy érdeklődés övezi a csíkszeredai AutHelp Egyesület és Hargita Megye Tanácsa által a hétvégére szervezett, Kalandok egy másik világban, az autizmus hétköznapjai című előadássorozatot.
Autista központ nyílt Csíkszeredában
Nyolc, autizmussal élő gyerekkel foglalkoznak a múlt pénteken megnyitott autista központban Csíkszeredában. Az AutHelp Egyesület által megálmodott centrum intézményes keretét a József Attila Általános Iskola biztosítja.
Megvalósult álom
A csíkszeredai József Attila Általános Iskola Tudor negyedi épületében pénteken felavatták a Puzzle nevet viselő, autizmussal élő gyerekek számára létrehozott oktatási központot.
Nyári tábor magyarországi szakemberekkel
Nyári tábor kezdődik nemsokára a csíkszeredai AutHelp Egyesületnél, ahol kaposvári szakemberek dolgoznak együtt a helyi autista gyerekekkel, továbbá szüleikkel és gyógypedagógusaikkal.
Foglalkozás, tapasztalatcsere, odafigyelés
Autista gyerekek, szüleik, testvéreik, önkéntesek, magyarországi és helyi szakemberek népesítik be a napokban a csíkszeredai AutHelp Egyesületnek a József Attila Általános Iskolában működő Puzzle Oktatási Központját, ahol nyári tábor zajlik.
Aláírást gyűjtenek az autisták oktatásáért
Aláírásgyűjtésbe kezdett az Autism Romania nevű szervezet az autizmus spektrum zavarral élő gyerekek oktatásának javítására. A csíkszeredai AutHelp Egyesület is támogatja a kezdeményezést.

Copyright © 2010 Asociatia AutHelp Miercurea Ciuc                   Webdesign: BTZ web - professional solutions